📋 Ens vam comprometre a fiscalitzar tots els contractes municipals. Anys de treball ens donen la raó. ✅ Ara, formant part del govern de #QuartdePoblet, garantim solucions efectives! 🔧✨

“A data de hui, seguim sense tindre clar quin és el balanç de situació de l’explotació de l’aigua a Quart de Poblet en 2024. No sabem si devem 800.000 euros a l’empresa (com va apuntar un dels seus informes, allà pel llunyà 2018), si ens deuen a nosaltres… o què és el que passa”.

Rosa María Garcia, Portaveu del Grup Municipal Compromís Quart
transparència en la gestió de l'aigua potable

Resum de la Intervenció al Ple de Juny 2024

Compromís Quart ha mantingut una trajectòria coherent en defensa dels interessos dels veïns de Quart de Poblet pel que fa al servei municipal d’aigua, gestionat per una multinacional. Des del 2016, hem denunciat tarifes no justificades i hem acudit al Síndic de Greuges, denunciant convenis i acords dubtosos, aconseguint més transparència en les despeses.

1. Auditoria de Comptes del 2019:
S’ha auditat els comptes del 2019, revelant uns sobrecostos de 449.000 €.

2. Congelació de Preus:
Des del 2020, les tarifes d’aigua s’han mantingut congelades, malgrat l’increment de l’IPC del 19,2%.

Proposta Actual:
Compromís Quart vota a favor de la compensació als usuaris pels sobrecostos del 2019, tot i que la proposta no especifica com s’executarà aquesta compensació, a l’espera dels informes jurídics.

Situació Actual del Servei:
Encara hi ha incertesa sobre el balanç real de l’explotació del servei d’aigua. És precís auditar completament el servei des del 2010 fins a la data actual.

Compromís per la Transparència:
Compromís ha estat constant en la seua demanda de transparència i seguirà insistint en aclarir els números del servei privatitzat.

Futur:
Auditarem tots els exercicis, deixant clars tots els comptes durant aquesta legislatura.

Compromís Quart confia en poder tractar aquest assumpte des de la responsabilitat de govern que compartim, assegurant-nos que el cost real del servei per als veïns de Quart de Poblet siga conegut i justificat.

Intervenció completa al Ple de Juny 2024