L’estat lamentable de molts contenidors, en particular pel sistema de pedals, no ajuda a millorar el comportament de part de la ciutadania.

Contenidors amb pedals trencats. Dilluns 14 de setembre 2020

Parafrasejant la coneguda “Teoria de les finestres trencades”, quan de forma repetida veiem contenidors trencats i bosses de fem al voltant no podem esperar més que una espiral creixent d’incivisme perquè s’està donant una imatge de deixadesa per part del primer responsable, l’equip de govern.

Les fotos que adjuntem mostren trencaments a bona part dels contenidors del poble aquest mateix dilluns. Una persona s’apropa, veu el pedal trencat i no se li ocorre alçar la porta, sinó que deixa la bossa de fem a terra o al contenidor que no toca i s’inicia un cercle viciós. Persones majors i amb problemes de mobilitat encara ho tenen pitjor.

Demanem a l’equip de govern socialista major rapidesa en la reparació dels contenidors (tant de bo la seua substitució per altres més adequats), també que identifiquen els focus de males pràctiques ciutadanes, i que posen solució. Considerem que és imprescindible molta més difusió i pedagogia.

Parlen de campanyes de sensibilització en marxa però no les veiem per cap lloc. Menys publireportatges pagats a la premsa i més treball de carrer amb la ciutadania.

Per cert, seguim esperant els informes mensuals de l’empresa de recollida de fems.


LA TEORÍA DE LOS CONTENEDORES ROTOS

El estado lamentable de muchos contenedores, en particular por el sistema de pedales, no ayuda a mejorar el comportamiento de parte de la ciudadanía.

Parafraseando la conocida “Teoría de las ventanas rotas”, cuando de forma repetida vemos contenedores rotos y bolsas de basura alrededor no podemos esperar más que una espiral creciente de incivismo porque se está dando una imagen de dejadez por parte del primer responsable, el equipo de gobierno.

Las fotos que adjuntamos muestran roturas en buena parte de los contenedores del pueblo este mismo lunes. Una persona se acerca, ve el pedal roto y no se le ocurre levantar la puerta, sino que deja la bolsa de basura en el suelo o en el contenedor que no toca y se inicia un círculo vicioso. Personas mayores y con problemas de movilidad todavía lo tienen peor.

Pedimos al equipo de gobierno socialista mayor rapidez en la reparación de los contenedores (ojalá su sustitución por otros más adecuados), también que identifiquen los focos de malas prácticas ciudadanas, y que pongan solución. Consideramos que es imprescindible mucha más difusión y pedagogía.

Hablan de campañas de sensibilización en marcha pero no las vemos por ningún lugar. Menos publirreportajes pagados a la prensa y más trabajo de calle con la ciudadanía.

Por cierto, seguimos esperando los informes mensuales de la empresa de recogida de basuras.