Comencem l’any 2023 que estarà marcat per les eleccions locals en pocs mesos. Entre el triomfalisme d’uns i el catastrofisme d’altres, fem l’esforç d’escoltar directament a les persones, els seus problemes i les seues necessitats. Quedem-nos en Quart.

Demanes cita al centre de salut i has d’esperar almenys dues setmanes per rebre atenció. Si vius al Barrio del Cristo et trobaràs sense pediatra. Què pot fer l’Ajuntament davant l’infrafinançament, la interinitat i precarietat del personal sanitari?

Ets jove, treballes i vols emancipar-te. Vols seguir vivint a Quart. Amb dificultat trobes lloguer al poble i t’espanta saber que hauràs de destinar més del 70% del teu sou mileurista. Veus construir nous edificis en un PAI, destinats a qui, a què? Saps que en Quart hi ha centenars d’habitatges buits? També molts per rehabilitar. Què pot fer l’Ajuntament davant un model urbanístic especulatiu?

Tens un negoci i l’has de tancar perquè no pots fer front a la factura de la llum ni a la competència de grans multinacionals. A Quart seguim trobant cues a Iberdrola i cues en els bancs d’aliments. Els diferents economats no donen l’abast. Què més pot fer l’Ajuntament?

Per altra banda, un poc més i passem “Nadal en banyador” com resa una cançó. La lluita contra l’emergència climàtica és ineludible. S’està fent realment tot el possible per la sobirania energètica a escala local? Comencem per les teulades municipals…

Si hem aprés alguna cosa aquests anys és que hem de cuidar i reforçar els serveis públics. I això significa reversió de les privatitzacions i la gestió directa. Que hem de cuidar del nostre comerç local i de proximitat; reforçar el teixit social i les xarxes de suport mutu. També dotar-nos d’instruments innovadors i polítiques més valentes i decidides.

Per fer aquestes polítiques una realitat, som molt de tu, de Compromís, i volem condicionar l’Ajuntament.