INFORMACIÓ DEL GRUP MUNICIPAL:

Gravació del Ple municipal celebrat a Quart de Poblet 24 de setembre.

 

  • Compromís Quart s’absté d’aprovar les ordenances fiscals per 2020:

    1. Les considerem insuficients per afrontar els compromisos davant l’emergència climàtica, contradient acords previs de tot el Consistori. Seguirem demanant bonificacions i subvencions, encara possibles d’incorporar amb modificacions normatives.
    2. Quart segueix patint una pressió fiscal superior a altres municipis. Desaprofita una situació actual de superàvit per rebaixar la pressió fiscal.
    3. Preguntem per l’impacte real i abast de les bonificacions actuals.

 

  • “Dar cuenta de la tarifa resultante de agua…” Ens PUGEN EL PREU de l’aigua, altra vegada.

I sembla que l’Ajuntament no diu res. Compromís Quart, com a part del Consistori ha traslladat a la Comissió de Preus que ha d’aprovar o no les noves tarifes la nostra discrepància amb l’estudi tècnic de la Concessionària. Desconeixem si des de l’Ajuntament s’ha fet o no objecció tècnica. Esperem resposta per escrit. Com era “dar cuenta” no s’ha votat, però Compromís Quart ha fet la seua feina. Donarem més informació els propers dies.

 

  • Aprovem juntament a PSOE i Podem l’ordenança reguladora de la gestió de residus i fem.

En aquest cas valorem positivament la metodologia de treball participativa i haver incorporat vàries de les nostres propostes. De tota manera, la gestió actual per part del Govern municipal i l’empresa de fem és deficient en molts aspectes. Ens comprometem a fer un seguiment estricte i exigir el compliment del contracte i ordenança aprovada.

  • “Dia Internacional de la infantesa i 30 anys de la Convenció sobre els drets de l’infant”.

S’aprova per unanimitat Moció conjunta, presentada pel PSOE.

  • Prec sobre les retallades en Pediatria.

En Precs, el Grup Municipal Compromís demana la convocatòria extraordinària de la Comissió de Salut del Departament de Manises, de la qual no tenim notícia des de 2016, presidida per Bartolomé Nofuentes, per abordar la crisi generada per les retallades en pediatria, en particular en en Centre de Salut de Quart i Barri del Crist. Des d’Alcaldia se’ns contesta que ja està convocada la Comissió i que en els propers dies es preveu que es contracte més personal sanitari. No ens quedem gens tranquils i seguirem pendents dels esdeveniments, així com recolzar totes les  mobilitzacions ciutadanes per exigir una sanitat pública i de qualitat, i revertir les retallades en el departament de pediatria.