Separar, reciclar i reutilitzar. La teoria està molt clara però què passa en la pràctica? Doncs que ens trobem amb un sistema que no està funcionant bé al nostre poble. Raons múltiples, podem quedar-nos en l’incivisme d’alguns i la falta d’educació. Tenim molta feina a fer encara per conscienciar-nos i millorar els nostres hàbits però…

Què ocorre quan baixem al carrer i trobem contenidors poc o gens accessibles, pedals trencats, amuntegament de residus, males olors, etc. Quan passen i passen els dies i veiem que al contenidor de la resta arriba molt d’orgànic i al d’orgànic molt de la resta? Molt de l’aconseguit en campanyes de conscienciació es pot perdre ràpidament si no hi ha un sistema àgil, un manteniment constant i efectiu i, per què no dir-ho, una inversió adequada que no ens faça disposar a Quart de contenidors de saldo…

La gestió dels residus és un dels reptes més importants a que s’enfronta el nostre poble.

Compromís Quart demanà el passat mes de juny la creació d’un grup de treball per abordar el problema del fem a Quart. Seguim esperant resposta. Acabem de fer un nou prec a l’ajuntament demanant més manteniment dels contenidors, en especial els de pedal, que estan demostrant la seua ineficàcia, i que s’estudie la seua substitució.

Tampoc defugim que el problema és més complex, que necessita d’una major implicació per part de totes i tots, per això també hem aportat millores a la propera ordenança de gestió de residus:

  • Que contemple possibles bonificacions fiscals a les bones pràctiques per part de la ciutadania,
  • Més detall quant al manteniment i obligacions de l’Ajuntament pel que fa als contenidors.

Cadascú ha de ser responsable de la part que li toca. Creguem que l’Ajuntament ha de fer molt més encara.