Quart ha participat un any més, i ja fa deu, de la tradicional Festa Estellés que té lloc per estes dates a diferents pobles del País. Una trobada popular per fer vius els versos del poeta de Burjassot i encetar la commemoració del 9 d’octubre.

Enguany s’han aplegat a la Plaça de l’Església vora 150 persones de diferents associacions i veïnat que ha pogut gaudir de la música jazz del quarter Leandro Perpiñan i Arturo Serra.

Aquest acte també ha servit per celebrar de forma anticipada el 9’octubre “Dia de la Comunitat Valenciana”, per molts Diada Nacional. Malauradament a Quart, només la tasca d’associacions i entitats sensibles permeten recordar-nos aquesta diada, a falta d’un major reconeixement local i institucional…

El sopar, amb un tast de pimentó torrat, ha donat pas a la lectura de poemes intercalada amb peces musicals amb alguns moments de vertadera fusió i participació del públic. També s’ha avançat la mocadorà amb dolços de massapà en una nit molt agradable que ha comptat amb la presència i col·laboració de diferents associacions que ha fet possible esta 10a Festa Estellés. L’any vinent més i millor.