Servei d’alfabetització informàtica Quart de Poblet: Amb data 4 de desembre de 2014 l’Ajuntament de Quart de Poblet va iniciar un expedient de contractació de l’anomenat servei de professorat del Programa d’Alfabetització Informàtica.
Este servei tenia una durada de dos anys. Des del 1 de Març fins al 28 de febrer de 2017.
El pressupost del programa era de 56.304 €. Com era un pressupost inferior a 60.000 €, l’equip de govern va optar per un procediment negociat sense publicitat. També van decidir que aquest pressupost aniria a càrrec del pressupost municipal de Participació Ciutadana.
A este concurs, l’Ajuntament va convidar a tres entitats/persones: dos entitats d’animació i serveis amb les que porta treballant molt de temps i a una persona física.
En les prescripcions tècniques que regien la contractació Compromís Quart va trobar algunes coses un poc estranyes, des del nostre punt de vista:
– Contingut curs i requisits del formador. La major part del servei té a vore amb la formació a nivell molt bàsic de gent major. L’objectiu ens sembla molt bé però per tal d’arribar a aquest objectiu s’exigeix un Enginyer informàtic superior. Recordem que l’objectiu del curs és l’alfabetització Informàtica, es a dir donar nocions bàsiques de com manejar un ordinador, internet, el correu electrònic, les xarxes socials…. Des del nostre punt de vista, no vegem necessari l’exigència d’un Enginer, pensem que el més encertat des d’un punt de vista pedagògic hauria sigut un perfil de tipus TASOC, diplomat en magisteri o similar.
– Curiosament de les 3 entitats/persones convidades, solament va presentar oferta la persona física. Els altres dos convidats no arribaren a enviar cap tipus d’oferta. Recordem que estes entitats convidades porten anys treballant amb el nostre Ajuntament i que facturen quasi tots als mesos a l’Ajuntament entre els 3.000 i els 7.000 €.
– La persona física va ser l’única que va entregar un projecte. És enginyera Informática com així ho especifica el concurs, i al no presentar-se ningú més, no va tindre competència i se li van adjudicar.
– El concurs es va guanyar amb una oferta de 56.304 €. Esta persona ha facturat mensualment durant dos anys (excepte els mesos d’Agost) 2.559 € ( com és formació aquest servei no té IVA) al nostre ajuntament per donar classes amb una jornada setmana màxima de 37,5 hores i on el material l’aporta 100% el nostre Ajuntament.
Des de Compromís Quart tornem a incidir en la necessitat de tindre més transparència en els processos de contractació. També en que les ofertes haurien de recollir millor la necessitat del servei. Entenem que s’ha pogut actuar legalment però no de la forma que ens agradaria que gestionarà el nostre ajuntament.
Si l’equip de Govern té previst continuar amb aquest servei i pareix que si perquè està en els pressupostos del 2017, exigim:
• Requisit: TASOC, Diplomat en magisteri o similar, o qualsevol persona amb formació específica i amb experiència en NTICS i docència
• Experiència prèvia de treball amb col.lectius de persones majors.
• Més publicitat en el procés de contractació