Des de Compromís Quart volem aclarir algunes dades relacionades als dos articles del diari el Levante EMV( 05/01/16 i 06/01/16).

Compromís es centra en denunciar la inacció en les nostres zones industrials en la gestió de residus sòlids, i reiterem que el govern municipal ha actuat com a resposta a l’informe del Seprona, no ho va fer per responsabilitat pròpia ni per la pressió de l’oposició. Podem veure-ho en l’acta del ple (23/02/2016) on Compromís Quart va presentar una moció per a dignificar les zones industrials i en el debat en cap moment accepta el govern municipal la seua responsabilitat directa o indirecta de la recollida d’escombraries, arribant a dubtar que es puga posar una partida específica en el pressupost del 2017.

Documents citats es troben al final de l’article

1/No és cert el que es diu a l’últim paràgraf de l’article publicat pel diari Levante el 05/01/2017 i firmat per V.S.L, En l’esmena a la totalitat que presenta el PSOE a la nostra moció no es diu de cap de les maneres res d’instar a la Generalitat “a clarificar el papel de cada uno de los actores en el polígono” ( podeu veure’l a la còpia de l’acta del ple 23/02/2016 a on es va aprovar la moció). Cal dir que hi ha legislació existent que ja determina les diferents responsabilitats.

2/ Compromís Quart en cap moment parla d’abocaments líquids i fem en la seua nota de premsa, parlem d’enderrocs i estris, per tant no té sentit que citar la nova Ordenança de Protecció del Medi ambient relativa al Clavegueram i Abocaments a Xarxa Municipal. Cal dir que no posem en dubte que les modificacions en aquesta ordenança millorarà el control dels “abocaments líquids”.

3/Demagògia??, no!! RESPONSABILITAT I TREBALL.

4/Denunciar= Devaluar?, cal pensar en el benefici a llarg termini i no en l’immediat, hi ha una realitat i per tant cal afrontar-la i gestionar-la. La inacció si que implica una devaluació progressiva.

5/ ” los residuos no son responsabilidad municipal sino de actos incívicos”, algú pensa que el govern municipal és l’actor directe que provoca l’acumulació de residus? Evidentment No.
El que si és clar que el govern municipal ha assumit la seua part bàsica de responsabilitat: primer gestionant la reclamació als protagonistes privats implicats i segon assumint una inversió de 48.000 € per a gestionar la retirada de residus en via pública. El govern municipal entra en clara contradicció.
És evident que no es pot controlar les actuacions incíviques, però sí que es pot observar, avaluar i proposar solucions.

6/Deslleialtat? Un govern municipal propulsor del Govern obert parla de deslleialtat quan el que fem és informar. La deslleialtat és no fer complir el punt 3 de la moció del 23/02/2016 a on es comprometien a informar davant qualsevol novetat relacionada les zones industrials.

Xavi Torres ha insistit que l’objectiu de Compromís Quart és “aportar el seu granet de terra des de l’oposició a la recerca d’unes zones industrials dignes que atraguen empreses i consolide les existents” i ha conclòs que “malgrat les zones que s’han millorat, l’Ajuntament deu vetllar per l’estat de la resta de zones industrials, cal recordar, que en gran manera, són el graner d’on mengem i el motor per impulsar l’ocupació i d’aquesta forma contrarestar els 2.600 parats de les quals 1.400 són dones”.

Altre debat serà com ens tracten els mitjans de comunicació a l’oposició… això per altre dia.

Primera pàgina informe Seprona
Article publicat el 06/01/2017
Decret que es fa com a resposta a l’informe del Seprona
Decret que es fa com a resposta a l’informe del Seprona
Decret que es fa com a resposta a l’informe del Seprona
Part de l’acta a on es va aprovar esmena a la totalitat a la moció presentada per Compromís
Part de l’acta a on es va aprovar esmena a la totalitat a la moció presentada per Compromís