Moment de la interpretació
Moment de la interpretació

Compromís Quart va commemorar el 25 d’Abril al Saló d’Actes de L’Ajuntament de Quart de Poblet amb una conferència a càrrec de Pau Tobar, autor d’El pas dels maulets. Sorprenent han estat les seues aportacions amb un plantejament pedagògic sobre el desenvolupament dels fets en reivindicar la nostra identitat com a País Valencià; així doncs, volem agrair-t’ho públicament perquè molts han estat els aclariments que ens has aportat amb la teua exposició al voltant de la Guerra de Successió.
L’historiador Tobar va deixar ben clar amb les seus aportacions i estudis que Quart va ser incendiat per defensar la causa austriacista, sens dubte hem de dir: “Quart en flames”. Malgrat que no ho accepte la regidora de Cultura, Cristina Mora, en rebutjar la moció presentada per Compromís on es va sol·licitar commemorar el dia 17 de gener de 1706 en record de la crema de Quart de poblet pels borbònics, a més de l’elaboració de materials didàctics perquè arribaren a tot l’àmbit educatiu del poble i es tinguera coneixement adequat de les circumstàncies dels fets. Llàstima que la història siga manipulable per interessos partidistes davant de fets objectius i contrastables.
També es va recordar Guillem Agulló, 23 anys després del seu assassinat, amb un clar i rotund: mai més! Sempre hi seràs entre nosaltres! L’acte va concloure amb dolçaina i tabal: la Muixeranga.