onofre

Ahir, 27 d’octubre, tingueren la segona reunió d’aquesta comissió en què es varen anomenar diversos carrers amb la possibilitat de canvi per la seua vinculació amb senyes franquistes. No hem d’oblidar que l’any 1979 en foren 33 els que es canviaren i del 81 al 88, se’n canviaren 18 més.

Entre els carrers que s’hi anomenaren com a vinculants, i gràcies a l’excel·lent assessorament tècnic per part d’Andrea Moreno, tenim: Antonio Iturmendi, Antonio Molle, Baró de Càrcer, Conde de Rodezno, Ernesto García Raga, Esteban Bilbao, General Lobo Montero, General Ordaz, Obispo Pildaín i Sargento Provisional. Es plantejaren un parell de dubtes pel que fa al Marqués del Túria i Juan Bautista Valldecabres. El primer per comprovar entre els diferents marquesos qui és el nom del qual fa referència el carrer i així comprovar la seua vinculació i, el segon, com a cacic del poble, per debatre més deliberadament la seua vinculació. D’altra banda, Gerardo Paadín, no vinculant, es proposà de fer el canvi per recuperar la toponímia local: carrer el Molí. A més d’anomenar els dos col·legis: Ramón Laporta i Villar Palasí.

Tot i això, es va proposar que cada partit polític tinguera la possibilitat de poder comptar amb el seu assessor o assessora corresponent en properes reunions. Els noms anomenats anteriorment no són exclusius o determinants, estem en un procés de treball que amb molta prudència entre tots hem d’elaborar i dur a terme.

A tall de cloenda, tan sols dir, que qualsevol informació o proposta per part de la participació ciutadana sempre serà ben rebuda i considerada i atès el cas, per què no, portar-la a la propera reunió. Fent cultura, fem poble.

 

Onofre Espinós Regidor Compromís Quart de Poblet