El grup municipal de Compromís per Quart de Poblet, juntament amb la resta de l’oposició (PP i EU) ha forçat un acord pel qual es produirà anualment una retallada de 167.000 € en les despeses destinades a personal de confiança, retribucions per assistència a plens i comissions i despeses dels grups municipals.

Segons ha informat Xavi Torres, regidor de Compromís, “després de llargues negociacions hem arribat a un acord entre totes les forces polítiques que permetrà al consistori un estalvi de més de 160.000 €. Compromís proposarà a la resta de forces que eixos recursos servisquen per a:

  1. Signar un conveni de col·laboració amb Càrites Interparroquial de Quart per a la creació d’un Banc Municipal d’Aliments.
  2. Augmentar les beques de menjador i llibres per al curs que comença al setembre.
  3. Fomentar la contractació des de l’ajuntament d’aturats de llarga durada.

Per a Xavi Torres “és fonamental transmetre a la ciutadania que en la situació actual cal fer un esforç per a ser austers. Però és molt important també transmetre un missatge de confiança, de bona gestió dels recursos”.

Els tres grups que estan en l’oposició (Compromís, EU i PP) han aconseguit un acord, al qual s’ha sumat el PSOE, pel qual es rebaixen un 30% les assignacions als grups municipals i a cada regidor. També s’han eliminat 2 de les places de personal de confiança (coordinadors d’àrea) que nomenava directament l’alcaldessa de Quart de Poblet. El grup municipal socialista, que ha perdut la majoria absoluta en aquestes passades eleccions, s’ha vist obligat a reduir a 2 el nombre de regidors alliberats i a rebaixar en un 50% les retribucions que, fins avui, rebia l’alcaldessa socialista Carmen Martínez. S’ha aprovat també la creació del Consell Assessor de Comunicació i Premsa.

Xavi Torres ha confirmat que “Compromís ha presentat ja un projecte de reglament per a articular el Consell Assessor de Comunicació; que serà l’encarregat de coordinar les accions d’imatge i premsa del consistori i del personal destinat al mateix. També hem presentat una proposta per a reformar i actualitzar el reglament de funcionament de l’Ajuntament en vigor des dels anys vuitanta”

Segons ha manifestat Xavi Torres, “Compromís no defraudarà la gent que ens ha donat la seua confiança, en el començament d’aquesta nova etapa estem aportant una nova manera d’entendre i fer política i demostrem amb fets que sabem i tenim ganes de treballar amb i per al nostre poble”.