Compromís va denunciar a final de l’any passat la falta de previsió i precipitació en la implantació del nou servei de recollida de fems.

En eixe moment ja es va veure, que no s’havien analitzat correctament els possibles problemes que podrien portar els nous models de contenidor instal·lats en el municipi (i que no s’havien provat anteriorment). P.e. No s’havia informat prou la ciutadania sobre el nou sistema i per a què servien els nous contenidors instal·lats. O també es van instal·lar contenidors defectuosos que posteriorment degueren ser substituïts per altres.

Compromís ha pogut confirmar que l’Ajuntament ha contractat a diverses persones (utilitzant fons públics del programa EMCORP ) que es dediquen, entre altres funcions, a doblegar i col·locar en el seu lloc el fem que es deposita en l’exterior dels contenidors. Aquestes persones van dotades de jupetins grocs i van recorrent diferents punts de recollida per a pal·liar el problema existent.

En opinió de la formació valencianista. El treball d’aquestes persones és una forma de posar pegats al problema per part de l’Ajuntament, de guanyar temps perquè les protestes veïnals no vagen en augment.

Des de Compromís Quart s’insisteix que la solució del problema ha de vindre d’una anàlisi amb més profunditat de les necessitats existents i de les deficiències i punts de millora de la solució triada.