La formació valencianista lamenta que l’equip de govern haja rebutjat les reclamacions presentades per aquest canvi i denuncia l’ús de dades incorrectes.
Aigües de València va comunicar el setembre de 2011 que anava a procedir al canvi dels comptadors de tots els usuaris de Quart de Poblet de forma gratuïta. L’empresa va comunicar en aquest moment que el canvi cercava tindre un sistema de facturació més just, disposar de més informació per a optimitzar els consums d’aigua el que facilitaria la detecció de fugides i altres problemes.
Del que no es va informar l’empresa als usuaris del servici era que el nou comptador, que anaven a instal•lar de forma gratuïta, tenia un calibre de 15 mm en lloc dels 13, que havien usat els clients fins a eixe moment i que era el que figurava en els seus contractes originals.
Compromís Quart lamenta que les reclamacions presentades per aquest motiu a l’empresa hagen sigut rebutjades per l’equip de Govern Municipal.
La formació valencianista denúncia que membres de l’equip de govern van realitzar afirmacions falses per a contestar a les preguntes relacionades amb aquest tema en el Ple de Setembre. Falsedats que arreplega l’acta del ple, com per exemple:
– El Sr. Nofuentes va afirmar: (sobre el canvi de comptadors) “ha suposat un increment, en aquests vuit anys, en el cas del calibre de 1’40 cèntims d’euro, aquest increment anual, quaranta-cinc… trenta-cinc, perdó, aquest increment anual.”
– La Sra. Martínez va manifestar: “econòmicament, m’agradaria tornar-ho a dir estem parlant de trenta-cinc cèntims en la quota de servei i sis cèntims en la quota de manteniment, en vuit anys”
o “perquè el comptador intel•ligent fa que açò siga possible immediatament a través dels ordinadors, cosa que no podria ser si encara estiguérem en el comptador del calibre 13 que és del Plelistoceno.”
Referent a açò:
– Tal com havia denunciat Compromís, i com reconeix la contestació escrita enviada als usuaris que han reclamat, el canvi de calibre de comptador suposa actualment un sobre cost anual de 15,29 € per a la majoria de llars de Quart de Poblet. Compromís calcula que el sobrecost del canvi de comptadors ha suposat per a l’empresa d’Aigües de València uns ingressos addicionals de 922.830 €.
– És fals que únicament es pogueren instal•lar comptadors de calibre 13 per a fer tele lectura i evitar fugides i estalviar aigua. Des de 2002, existeixen comptadors de calibre 13 en el mercat que permeten la tele lectura. Molts municipis els instal•len sense cap problema. Per exemple, el municipi d’Artà a Mallorca governat també pel PSOE ho està fent ara mateix. Si es van canviar els calibres de 13 a 15 va ser per afany recaptatori de l’empresa (amb el consentiment del PSOE de Carmen Martínez i Bartolomé Nofuentes) no perquè era tècnicament necessari.

Compromís Quart continuarà insistint amb totes les eines a l’abast de la seua mà per a tractar de defensar l’interés de la ciutadania davant l’abús d’Aigües de València i la connivència del govern socialista de Quart de Poblet.