Compromís Quart revela que segons dades de la web SIELOCAL , amb informació del ministeri d’Hisenda, el poble de Quart de Poblet és un dels municipis de la comarca amb major pressió fiscal per als seus veïns.
Així un veí de Quart pagaria en una any 663 euros de mitjana vs. 506 € d’un veí de Manises o els 420 d’un veí d’Alaquàs.
Al mateixos temps, Quart de Poblet és el tercer municipi de la comarca amb una major taxa d’atur (21,29% segons l’última Enquesta de Població Activa publicada) i un dels municipis de l’Horta Sud més pobres a nivell de renda per capita.
Si analitzem la renda per capita de Quart veiem que és de 19.344 euro en 2016. Aquesta dada compara amb els 19.531€ d’Aldaia, 19.797€ a Manises , 21.109 a Mislata € i 24.729 € a Paterna.
Des de Compromís Quart es proposa revisar els tipus impositius municipals amb motiu de la revisió de les ordenances municipals que previsiblement seran tractades en el ple de final d’Octubre.
Xavi Torres, portaveu de Compromís Quart, manifesta: “L’Equip de Govern es mostra orgullós dels superavits aconseguits en els últims anys, pensem que amb la recuperació econòmica és el moment de poder revertir aqueixos beneficis en les butxaques dels veïns”.
Compromís Quart ja va proposar en anys anteriors la reducció del tipus impositiu de l’IBI, la revisió del valor cadastral dels habitatges o bonificacions en el pagament de l’impost sobre l’increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana