Compromís sol·licita la retirada del document i que es donen les oportunes explicacions. Pregunten si s’ha presentat als premis de la Conselleria de Territori sobre mobilitat i gènere que es van fallar la setmana passada.

L’Ajuntament de Quart de Poblet ha difós a través de la xarxa social Facebook un pla de mobilitat des de la perspectiva del gènere que és un plagi en la seua part introductòria i justificativa de l’informe que van presentar els arquitectes urbanistes Iñaki Iturbe i Rafael Peñuelas per a l’aprovació inicial del Pla General d’Ordenació Urbana d’Irun en 2011. Tots dos arquitectes van formar una UTE que va guanyar el concurs per a la redacció del Pla General d’Irun (Guipúscoa) entre els anys 2006 a 2014.

Un altre fragment menys significatiu ha sigut copiat d’un document de l’Institut Andalús de la Dona sense que se cite tampoc en aquest cas la font en el fullet informatiu que ha divulgat l’Ajuntament de Quart de Poblet.

El document que ha servit com a inspiració per al document de Quart de Poblet està disponible en internet per a la seua consulta i amb la introducció d’algun fragment en un cercador (Google) es remitent al mateix. Es pot consultar en aquest ENLLAÇ

El pla publicita do pel regidor Nofuentes a través del perfil oficial de l’àrea de Mobilitat es pot llegir en aquest ENLLAÇ a través de successives imatges. Es comprova la literalitat del text.

L’entrada en perfil Facebook de l’àrea de Mobilitat, que dirigeix el regidor Bartolomé Nofuentes, inclou una còpia de l’esmentat projecte que suposadament, una dada sense confirmar encara, s’hauria presentat d’acord amb el títol del document, a la I Edició dels Premis Habitatge, Mobilitat i Urbanisme amb Perspectiva de Gènere convocats per la Conselleria de Territori que dirigeix María José Salvador. Aquests premis es van dictaminar el passat 6 de març i es va concedir en la categoria de més de 20.000 habitants a la població de Xàbia.

El portaveu del grup municipal de Compromís en l’Ajuntament de Quart de Poblet, Xavier Torres ha sol·licitat que es retire l’esmentat document i que es facilite alguna explicació pel regidor responsable sobre l’assumpte. Torres entén que “no és admissible que es presente un document i es difonga a la ciutadania com a propi, sense citar fonts, que és una còpia literal majoritàriament i més “sonrojante” si ha sigut utilitzat per a optar a uns premis de la Generalitat Valenciana”.

Text Pla Mobilitat Irun 2011