Commemoració de 17 de gener de 1706, on els MIQUELETS formàrem part essencial dels fets i agraïm públicament l’esforç que varen fer per participar en l’esdeveniment:
<<Així formant regiments de la Mare de Déu dels Desemparats i el regiment dels Fusellers Sant Vicent Ferrer (1713/1714) i altres formacions al llarg d’aquest període>>.
<<Miquelets del Regne de València som una associació de recreació històrica valenciana especialitzada a la Guerra de Successió. Recreem el regiment d’infanteria Mare de Déu dels Desemparats, aixecat el juliol de 1713 a Barcelona i comandat pel coronel Josep Vicent Torres i Eiximeno. Format majoritàriament per valencians exiliats, la seua voluntat era foragitar les tropes borbòniques de Barcelona per, després, intentar recuperar el regne de València per Carles III i el que aquest representava. Tot i que també la figura del General Basset.
Les nostres activitats estan orientades a la didàctica de la participació valenciana a la Guerra de Successió i a les seues conseqüències. Es podria dir que ens ocupem d’un exercici de recuperació històrica. Però també d’arqueologia experimental. Doncs emprem les mateixes armes que llavors; els mateixos vestits amb les corresponents teixits. Recuperem el seu llenguatge, extret dels textos coetanis. I en definitiva la seua manera d’entendre el món sempre de manera científica, documentada i experimentada>>.