Compromís Quart està treballant per aportar modificacions a les ordenances existents o proposar noves, i en eixa linneà de treball ja hem presentat una proposta per bonificar l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana.
L’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana és un impost d’àmbit municipal.
L’ajuntament de Quart té una ordenança que regula aquest impost.
Aquest és un impost al qual també han de fer front persones que reben un terreny en herència. En moltes ocasions algunes famílies han de malvendre el terreny perquè no tenen liquiditat per fer front al pagament de l’impost.
Hem pogut llegir en premsa que 11 valencians hi han hagut de renúncia a la seua herència per l’impossibilitat d’assumir pagaments com és el cas de la plusvalia.
Altres ajuntaments del nostre entorn com el de Mislata o el de València contemplen en el seu reglament per aplicar aquest impost de bonificacions per tindre en consideració els punts anteriors.
Demanem fer una modificació a l’ordenança municipal corresponent i incorporar una Bonificació en la quota íntegra de l’impost per les transmissions d’habitatges i places d’aparcament, i la transmissió o constitució de drets reals de gaudi limitatius del domini sobre les mateixes (habitatges i aparcaments), realitzades a títol lucratiu per causa de mort a favor dels descendents i adoptats, els cònjuges i els ascendents i adoptants.

modificaico-ordenanca-plusvamodificacio-ordenanca-plusva