El 31 de Maig el ple de Quart de Poblet va votar unànimement (PSOE, PP, COMPROMÍS, SISEPUEDE i C’S) una moció que declarava Quart de Poblet ” Poble lliure de maltractament animal”. La moció va ser consensuada per tots els grups ABANS DEL PLE i, per tant, és una moció de TOTS ELS GRUPS.
Compromís ja va manifestar abans, durant i després del ple (de l’aprovació de la moció) el seu interés en què no es quedés en una “declaració d’intencions”; la declaració havia de ser un punt de partida per aconseguir formar una comissió o grup de treball i seguir treballant per desenvolupar una nova ordenança que “regule” el compromís que entre tots adquirim.

Una nova ordenança o una adaptació/ampliació de la qual hi ha. En qualsevol cas es tracta de “regular” i “organitzar” les coses: No té cap sentit declarar-se “poble lliure de maltractament” si no establim els límits del que es considera maltractament, si no establim mesures de control, si no fixem sancions per l’incompliment de l’ordenança….si no hi ha una llei, una ordenança, un reglament que articule i desenvolupe tot això només ens quedem en una “declaració institucional” (postureo?) que no és el que els nostres veïns ens estan demanant majoritàriament ni el que buscàvem tots en aprovar la moció.
Compromís sol·licita ara a la Sra. Alcaldessa que es convoque la comissió en la qual tècnics, polítics i entitats-associacions-ciutadania puguem obrir un procés de participació on debatre i treballar obertament (igual que en la Comissió de Memòria Històrica) una ordenança municipal de protecció animal.
Al final, del que es tracta, és d’asseure’ns i entre tots treballar per aconseguir una millor convivència entre les persones, entre les persones i els animals, entre les persones i les persones propietàries d’animals. Una demanda urgent dels nostres veïns i veïnes.
Aquí us deixe la petició que hem realitzat. Segur que d’ací a poc temps es crearà aquest grup o comissió i podrem participar i aportar. Vos demane que no entreu en debats estèrils, no fem debats de cafetín, de postureo, oportunistes a les xarxes. Vos convide a tots i a totes a preparar propostes i a preparar-nos per a treballar en alguna cosa que, segur, va a servir per fer de Quart de Poblet un poble millor i a nosaltres millors persones.
Xavier Torres i Medina, portaveu de Compromís Quart