Els acords del ple de quart se supervisaran en la junta de portaveus; entre tots els grups polítics
Les mocions són l’instrument polític fonamental amb el qual ens fem servir els regidors i grups polítics amb representació en l’Ajuntament de Quart per a elevar propostes, sotmetre-les al seu debat i aconseguir, si fóra el cas, l’aprovació el Ple i la seua execució.
És la màxima expressió de la diversitat d’opcions i idees que existeixen en democràcia i és per açò fonamental, que les decisions plenàries no es convertisquen en una mera declaració política sense transcendència ni eficàcia per falta de voluntat de l’Equip de Govern. No poden quedar-se en un “postureo” de cara a la ciutadania. També pot donar-se el cas que les mesures adoptades finalment no siguen totalment fidels a l’esperit de la moció o als objectius que perseguíem en presentar-les.

Quan Compromís presenta la nostra moció, preteníem assegurar el compliment dels acords adoptats i dotar de la major transparència i publicitat possible a les mocions aprovades en el Ple.

La nostra proposta era que es “assumira” des de la Secretaria General del nostre Ajuntament el seguiment i control dels acords del ple, però tots els grups polítics decidim que seria millor realitzar aquest control des de la Junta de Portaveus. De fet serà el nostre grup, Compromís, qui s’encarregue de preparar i actualitzar la relació de mocions-acords aprovades i portar-los puntualment (cada 4 mesos) a la Junta de portaveus on es revisarà i analitzarà el grau de compliment dels mateixos.

Aquesta legislatura Compromís ha aconseguit que es convoque la Junta de Portaveus abans de cada ple, allí estem consensuant mocions i propostes, allí a partir d’ara també anem a ser “corresponsables” del seguiment, control i execució dels acords plenaris.

Xavi Torres i Medina, portaveu de Compromís Quart de Poblet.