Moment del ple extraordinari d'ahir
Moment del ple extraordinari d’ahir

 

Onofre Espinós Armero regidor per Compromís Quart de Poblet respon amb contundència acadèmica a la moció presentada per  Javier Soler regidor de Ciutadadanos Quart de Poblet:

La moció que presenta Ciudadanos quan la llisquen “alguns” pares o mares d’alumnes i quan vegen que hi ha una ampliació lectiva d’hores d’ànglés estaran encantats de la vida, perquè clar:

            -Per un costat, la situació de la llengua castellana, perdó l’”espanyol” que digueu vosaltres, ocupa tots els àmbits d’ús on es parla la llengua. En educació, en un centre, per cada línia que trobes en Valencià (PEV), en trobes dues de Castellà com a mínim (PIP); ja que el programa d’immersió (PIL) no té continuïtat en secundària pel que fa a les línies. I sí parlem dels mitjans de comunicació, televisió i ràdio…,  o al carrer… Sense comentaris perquè la llengua castellana n’arriba a tots els àmbits.

            Per un altre costat, el valencià, perdó l’”aldeano …”, per cert, quin orgull de poder parlar la llengua dels nostres avantpassats i poder mantenir viva la identitat del nostre poble; el valencià…, qui parla el valencià? Quatre gats i un penjat…, i això: “pa que serveix…”.

            I per últim, l’anglés, la llengua de les relacions internacionals i del màrqueting i del comerç i del treball, no s’enganyem que desgraciadament són molts els se’n van i amb una bona formació; l’anglés és el pa nostre de cada dia. Sra. Alcaldessa, jo crec que d’ací quatre dies farem els plens en anglés…

Per tant, pares i mares d’alumnes, que amb bona intenció desconeixen la realitat lingüística a l’educació i que de fet “deforma” Ciudadanos, com no van a estar a favor de més hores de l’anglés si el castellà és de domini públic i ja s’ho saben els alumnes i el valencià no té futur, llengua minoritària i minoritzada.

Escolteu Cuidadanos, és vergonyós per no dir-ne altra barbaritat el fet que parleu de bilingüisme entre la llengua castellana, l’”espanyol”, i el valencià. Podeu dir-me vosaltres si als àmbits d’ús: Literari, jurídicoadministratiu (ajuntaments, justícia…), cinetificoacadèmic (ensenyament…), col·loquial (al carrer…) i Periodístic (mitjans de comunicació…), el valencià ocupa tots aquestos àmbits igual que el castellà per poder parlar de bilingüisme? Però si per no tindre no tenim ni ràdio ni televisió, Ciudadanos i si no pregunteu a la gent del PP si poden vore la tele o no la poden… El que sí tenim és una diglòssia, és a dir, la llengua A el castellà que està per damunt de la llengua B a tots els àmbits d’ús i de bilingüisme: res de res. Bilingüisme fictici.

Compromís sí està a favor de la derogació de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa, la LOMQE, posada en funcionament pel PP i que vosaltres Ciudadanos recolzeu amb el mateix model de plurilingüisme; heu fet un còpia i apega del model educatiu, en dir que es faça un repartiment lectiu igual per a les tres llengües: 33% castellà, 33% valencià i 33% anglés. Això, pedagògicament s’ha demostrat que és un fracàs.

La moció que presenteu no és un projecte educatiu, no té ni base científica ni pedagògica, són cortines de fum per guanyar vots, és un pamflet polític, no educatiu!!!