X. Torres (Compromís): “S’ha donat un pas important per reconèixer que hi ha persones que no poden atendre els seues obligacions tributàries i han de ser ajudades”

El portaveu del grup municipal de Compromís a l’Ajuntament de Quart de Poblet, Xavier Torres, ha valorat com a “molt positiva” la moció aprovada conjuntament amb l’equip de govern del PSPV per a incloure al pressupost de 2014 una partida pressupostària suficient per ajudes socials. “Si no hi ha una partida significativa no servirà per a res el consens que hem assolit”.

Torres considera que després d’aprovada la moció “queda el repte de dotar amb el pressupost que és debatrà durant els pròximes setmanes d’una partida per a arribar a moltes persones que és troben en una situació d’emergència. Ens agrada que seguisca universal, que arribe a tota la població i que puga ser del 100%. I sobretot, que l’equip de govern haja tingut sensibilitat amb allò que perseguíem”.

Torres ha recordat que a 30 de setembre, “l’atur registrat a Quart de Poblet era de 3.643 persones, dels quals,  el 51% són dones, moltes d’elles en risc d’exclusió social o amb càrregues familiars. Una situació dramàtica que calia combatre”. El desocupats a Quart de Poblet superen en 5 punts la mitjana de la Comunitat Valenciana.

COMISSIÓ DE TREBALL REDACTORA DEL REGLAMENT

El portaveu de Compromís ha anunciat “la plena disposició del seu grup per a la redacció del reglament i la seua aprovació. Per això, proposaré la creació d’una comissió que incloga a tècnics municipals i membres d’associacions que ens poden aportar la seua experiència. És important que ens dotem d’un Pla d’ajudes municipals amb objectius avaluables que estiga vigent durant la present crisi”.