Xavi Torres: “Si és deteriora el Parc Fluvial s’haurà perdut gran part de la recuperació de qualitat dels aigües i l’entorn ambiental del Túria”.

El portaveu del grup municipal de Compromís a l’Ajuntament de Quart de Poblet, Xavier Torres, ha sol·licitat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) que informe de la valoració dels danys materials produïts al Parc Fluvial del Túria i si hi ha planificació per a la seua restauració.

Torres ha explicat que el recorregut inaugurat fa poc més de dos anys (juliol de 2010) ha tingut grans desperfectes per la pluges del passat 28 de setembre “que cal reparar per al fet que es puga tornar a fer practicable per a cicloturistes o persones que fan esport o passegen. És molt important l’actuació urgent per al fet que no és deteriore ràpidament”.

Així ha expressat la voluntat del seu grup de “presentar esmenes als Pressupost de l’Estat per a 2013 que contemplen aquesta actuació, encara que seguisca inicialment, per a pagar unes obres mínimes de restauració”. En aquest sentit oferirà “consens a la resta de grups del consistori, per al fet que siga cosa de totes i tots la petició que considerem justa”.

El Parc Fluvial del Túria recorre al llarg de 30 quilòmetres el riu Túria, enllaçant les poblacions de Vilamarxant, Benaguasil, Riba-roja de Túria, l’Eliana, Paterna, Manises, Quart de Poblet i Mislata, unint-se a través del Parc de Capçalera amb la ciutat de València, permetent la recuperació de l’entorn ambiental del riu Túria i el foment del seu ús per part dels ciutadans.