El Ministeri de Foment diu en les seues publicacions oficials que els preus dels habitatges han baixat el 20% a nivell provincial.

Torres anuncia que el seu grup ho sol•licitarà la Gerència del Cadastre provincial per a que Quart de Poblet no siga discriminat respecte a unes altres poblacions que si que tindran un estudi parcial

L’equip de govern format per PSOE i EU de L’Ajuntament de Quart de Poblet , ha desestimat la moció que Coalició Compromís de Quart de Poblet va presentar el passat dimarts al plenari de l’Ajuntament per a sol•licitar al Ministeri d’Hisenda una nova revisió del valors cadastrals dels immobles del terme municipal en considerar que els valors vigents són superiors al valor de mercat immobiliari en l’actualitat.

La proposta presentada va ser anunciada ahir mateix pel consistori de Torrent per unanimitat i ja són molts els ajuntaments que l’han demanada com el de Vila-real, on governen PSOE, Compromís i EU conjuntament. En concret va ser un dels acords dels pactes progressistes arran de les eleccions de 22 de maig .

Xavier Torres, regidor de Compromís, “ha lamentat la negativa de l’equip de govern a donar suport a una proposta progressista i que encaixa dins del marc legal. El Ministeri de Foment, diu en publicacions oficials que els habitatges han baixat en la província de València en un 20% i els socialistes de Quart ho neguen. L’actitud de l’equip de govern és desconcertant. Esperàvem que tant EU com el PSOE donaren suport a la moció, però, al remat, no ha estat així”, ha explicat el portaveu i regidor de Compromís a l’Ajuntament de Quart de Poblet Xavi Torres.

Torres ha explicat que cada any s’està modificant el coeficient que s’aplica sobre el valor cadastral per al pagament de la contribució “amb la qual cosa l’Ajuntament de Quart de Poblet perdrà diners dels fons estatals. També, ajudaria a adaptar els impostos que paguen els veïns, tant a l’Ajuntament com a altres administracions, a la realitat social actual. La nostra proposta va encaminada a no gravar més les famílies i ajudar-los en la mesura de les possibilitats municipals a fer front a la crisi”.

Per a finalitzar ha anunciat que el seu grup ho sol•licitarà igualment a la Gerència Provincial del Cadastre que “sí que s’ha compromés a fer l’estudi en algunes zones de la població com és Vila-real. No voler ser menys que altres poblacions”.