El Sr. Valiente sembla una persona assenyada i coherent, segur que mantindrà la resta de la legislatura el seu compromís amb els votants d’EU i amb el Bº del Cristo i complirà les seues promeses perquè l’escola infantil, la gestió de l’aigua o el servei de manteniment, per exemple, tornen a ser públics i de qualitat. Eixe ha de ser el seu pacte, el seu compromís per als pròxims 4 anys.

Esta decisió d’EU s’estava preparant des de fa temps i no cal adornar-la com a pacte de progrés, unitat de l’esquerra i decisió vital per al futur del nostre poble. El fet que EU s’incorporara a l’equip de govern socialista era qüestió de temps, no m’ha sorprès. La Sra. Alcaldessa ha fet els deures i s’ha ocupat i preocupat de perpetuar-se en el poder una altra legislatura més, conservar la majoria absoluta a Quart i a mantenir la seua presència en el Bº del Cristo.

A aquest regidor (a un servidor…) li van oferir el 8 de Juny (2 dies abans de la constitució de l’Ajuntament) formar part de l’equip de govern i donar suport a la investidura de la Sra. Martínez, a canvi de les regidories i pressupost que volguera (“la consejalía que quieras, no te va a fartar de ná…”).

No em va semblar seriós ni prudent; no es va parlar en eixe moment de programes ni de propostes, hi havia més interès que Carmen Martínez fóra alcaldessa de Quart i que el PSOE retinguera l’ajuntament 4 anys més que parlar, dialogar, consensuar i arribar a acords. Però Compromís no podia defraudar els seus votants ni el poble de Quart amb un “pacte antinatura”. Compromís no està en aquest món de comparsa, de comodí, per a perpetuar majories absolutes. Per açò no votàrem la investidura de la Sra. Martínez ni vam voler formar part de l’equip de govern.

Carmen Martínez sap que compta amb el nostre suport en totes les propostes i accions que estiguen compromeses amb el progrés i el benestar del nostre poble i estarem sempre disposats a dialogar i a arribar a enteniments. De fet, ja hem iniciat les converses per a preparar els pressupostos del pròxim exercici, tenim propostes molt interessants que, estem segurs, es tindran en compte i s’hi incorporaran. Eixe és l’esperit amb el qual tots i totes iniciàrem aquesta legislatura: diàleg, transparència i voluntat d’arribar a enteniments. Des de la discrepància, des de l’oposició, però sense renunciar a res ni defraudar a ningú.

La Sra. Martínez ha de “vendre” ara al poble de Quart aquest pacte meravellós al qual el Sr. Valiente li posa un bonic llaç roig. Però que no ens enganyen, ja sabem de que va açò. Açò és, senzillament, la repetició del famós “pacte del pollastre” en el qual Carmen Martínez es porta les cuixes i els pits del pollastre i EU s’ha acontentat amb una “aleta”.

Molta corda per a tan poca traca Sr Valiente.

 

Xavi Torres i Medina

Regidor i Portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Quart de Poblet