Compromís Quart denuncia al síndic de Greuges el canvi en els calibres dels comptadors dut a terme a Quart

La formació valencianista lamenta que l’equip de govern haja rebutjat les reclamacions presentades pels veïns per aquest motiu.
Aigües de València va comunicar el setembre de 2011 que anava a procedir al canvi dels comptadors de tots els usuaris de Quart de Poblet de forma gratuïta. L’empresa va comunicar en aqueix moment que el canvi cercava tenir un sistema de facturació més just, disposar de més informació per a optimitzar els consums d’aigua el que facilitaria la detecció de fugides i altres problemes.
Del que no es va informar Aigua Potable de Quart de Poblet als usuaris del servei és que el nou comptador, que anaven a instal·lar de forma gratuïta, tenia un calibre de 15 mm en lloc dels 13, que havien usat els clients fins a aqueix moment i que era el que figurava en els seus contractes originals.
Compromís Quart lamenta que les reclamacions presentades per aquest motiu a l’empresa hagen sigut rebutjades per l’equip de Govern Municipal.
Referent a açò:
– Tal com havia denunciat Compromís, i com reconeix la contestació escrita enviada als usuaris que han reclamat, el canvi de calibre de comptador suposa actualment un sobre cost anual de 15,29 € per a la majoria de llars de Quart de Poblet. Compromís calcula que el sobrecost del canvi de comptadors ha suposat per a l’empresa d’Aigües de València uns ingressos addicionals de 922.830 €.
– És incorrecte, encara que així ho afirma l’escrit utilitzat per l’ajuntament, que únicament es pogueren instal·lar comptadors de calibre 13 per a fer tele lectura i evitar fugides i estalviar aigua. Des de 2002, existeixen comptadors de calibre 13 en el mercat que permeten la tele lectura.
– Segons els experts consultats per Compromís Quart el Codi d’Edificació vigent no obliga a utilitzar cap calibre concret. Si açò fóra així no se seguirien venent comptadors de calibre 13 en molts establiments… estarien fent una il·legalitat.

Vista aquesta situació, Compromís Quart ha portat el cas al Síndic de Greuges amb l’objecte de defensar els interessos de les famílies afectades a Quart de Poblet.

Arxivat en: Economia i Ocupació, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *