Torres ofereix negociar un acord per al que queda de legislatura al PSPV si el regidor no adscrit deixa de percebre el seu salari i es destinen estos recursos a partides socials.

Quart de Poblet, 26 de novembre de 2012

El portaveu del grup municipal de Compromís a l’Ajuntament de Quart de Poblet, Xavier Torres, ha anunciat el vot en contra de la seua formació al projecte de pressupost per a l’any 2013 que ha presentat Carmen Martínez (PSOE) per a debat en el pròxim plenari de dimarts dia 27 de novembre.

Torres ha comunicat que “tot i que és un pressupost que podria tindre alguna millora, que hauríem estat oberts a discutir amb el grup socialista, no podem admetre que s’incloga en el mateix una partida per a pagar les retribucions d’una persona que no representa cap formació política de les presentades a les passades eleccions, que actua a títol personal en la corporació” en relació a la retribució d’Ismael Valiente, regidor no adscrit.  Això considera que “podríem entendre que, en esta situació de crisi, s’invertirà en la contractació d’especialistes o tècnics per a millorar l’eficàcia i l’eficiència de l’administració local, però no és el cas d’esta persona que és totalment prescindible en estos moments. Es va acomiadar a un tècnic d’educació profesional al començament de legislatura per a estalviar que s’ha canviat ara per un polític”.

El portaveu de Compromís estima “que per damunt de les persones estan els projectes que han proposat els ciutadans amb el contracte social que representa un programa i unes sigles. Quan el que hi ha és una contractació estrictament personal s’han de valorar uns altres aspectes. En este cas, cap a la persona no hi ha res en contra però només es representa a ell mateix i al seu currículum, que no és el més adequat. Si volen un treball tècnic que s’obriga un concurs públic i amb eixos recursos triem el millor que trobem. Amb quasi 60.000 euros anuals de pressupost podem trobar bons professionals”.

Compromís recorda que enguany augmentarà la pressió fiscal en més de 500.000 euros a través de l’IBI (Contribució Urbana) que paguen tots els veïns i veïnes per al caiguda dels ingressos de l’activitat de la construcció o les plusvàlues, vinculades a la greu crisi immobiliària. També per l’augment de més de 250.000 euros per baixada de l’amortització del capital de crèdit i l’augment dels interessos a pagar. I així en un contest de retallades i de caiguda de les inversions públiques “no podem regalar els diners, més encara quan l’acord de tots els grups polítics era per a la legislatura la reducció d’esta classe de despeses”.

Torres ha remarcat que des de els seus grup “no volem entrar en un debat sobre la legalitat de la seua retribució o si s’està vulnerant l’acord dels grups polítics de 27 de juny de 2011 on es va decidir que el grup socialista tindria únicament dos regidors alliberats si Nofuentes era triat com a diputat provincial. És a dir, si l’Ajuntament podia estalviar-se la retribució de Nofuentes es destinarien eixos diners a unes altres partides d’interés social. No és el cas”.

Per a finalitzar ha anunciat que “si s’elimina esta partida de retribució al regidor no adscrit amb dedicació exclusiva canviarem el vot a favorable amb la voluntat d’arribar a un acord per al que queda de legislatura am l’equip socialista, sense que tinga cap cost addicional per a les arques municipals”.