Compromís Quart denuncia una nova pujada del 6,5% en la tarifa de l’aigua i la tatxa d’injustificada i injusta.

Compromís ha donat a conéixer que s’ha engegat el tràmit per a l’aprovació d’una nova tarifa de l’aigua potable a Quart de Poblet. La proposta inicial suposa un increment del cost de l’aigua que paguen tots els veïns del 6,5%

Compromís Quart recorda que sempre ha mantingut seriosos dubtes sobre el procés que es va seguir per a la privatització del servei de l’aigua a Quart de Poblet el maig de 2010 per part del PSOE local.

En aquell moment, el PSOE de Carmen Martínez, va hipotecar el servei d’aigua potable a la ciutadania de Quart de Poblet per als 25 anys vinents a canvi de 6.102.514 €. Aquest contracte li donava a l’empresa concessionària una pujada en el cost de la tarifa d’aquell moment del 25%, així com un marge del 12% per la gestió de la contracta.

Aquesta nova pujada de l’aigua del 6,5% se suma a la del 13% que ja es va realitzar en 2016.

Compromís Quart denuncia que aquesta nova pujada no està suficientment justificada per la concessionària del servei i és injusta.

Les raons per descriure com no justificada i injusta la pujada són:

– L’empresa concessionària inclou dels costos del servei un conveni de col·laboració que manté amb l’ajuntament de Quart de Poblet de 100.000 / any. Aquesta partida l’assumeix la tarifa quan en opinió de Compromís hauria de ser a càrrec exclusiu del concessionari. Aquesta seria una partida a eliminar abans de produir una pujada que recaiga en els veïns.

– El mateix succeeix amb el Fondo Social i la previsió d’impagats es carreguen íntegrament en el cost del servei, és a dir, se li cobren als usuaris. No hi ha certesa que aquestes despeses s’executen al 100% i són en opinió de Compromís unes despeses que haurien de ser a càrrec de la concessionària, no la tarifa que paguen tots els veïns.

– L’Ajuntament de Quart té una altra empresa contractada, Ideus, per vigilar les actuacions de l’empresa concessionària del servei d’Aigua a Quart. Ideus en tenir coneixement d’aquesta proposta de pujada ha destacat que:

o La concessionària justifica l’increment per uns suposats increments en el Cost de personal de més del 30%.

o La concessionària justifica l’increment de preus per un suposat augment en el Cost de manteniment i conservació de més del 20%.

Per tot això, Compromís considera que la ciutadania de Quart paga que el PSOE de l’alcaldessa Carmen Martínez privatitzés el servei de l’Aigua en 2010. El contracte subscrit en aquest moment fa que siga molt difícil la municipalització del servei.

Des de la formació valencianista, s’insisteix que s’hauria d’examinar amb tot detalle tots els moviments de la concessionària per assegurar el respecte dels acords i els costos que segons ells han d’incloure’s en la tarifa

Compromís recorda que l’Ajuntament contracte a una tercera empresa (Ideus) per supervisar a la concessionària a canvi de 19.000 € anuals.

Ara Compromís denuncia que aquesta mateixa empresa no pot realitzar bé el seu treball perquè no té accés a tota la informació, dintre del termini i en la forma escaient. Ideus ha manifestat que no va rebre directament la documentació per part de la concessionària, com estava estipulat.

Xavier Torres ha instat a l’equip de govern a sancionar per falta greu a la concessionària de servei per no haver aportat tota la informació necessària que justifique un increment de preus d’aquesta magnitud.

“És greu incrementar un 6,5% el cost d’un bé de primera necessitat com és el de l’aigua potable, però en aquest moment, on els pensionistes només tenen garantit un 0,25% d’increment en les seues retribucions, és del tot inadmissible” ha manifestat el Sr. Torres.

Arxivat en: Economia i Ocupació, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *