MOCIÓ del PP de Quart de Poblet: “ALTA INSPECCIÓN EDUCATIVA: ADOCTRINAMIENTO”.

Ací teniu un resum de la resposta a la moció del PP, recolzada per “Ciudadanos”, presentada al ple el passat dimarts. Sincerament, la considere una falta de respecte a totes les persones que ens dediquem a l’àmbit educatiu, al nostre alumnat i també a les mares i pares.

Resposta oral: <<Pensava que parlaríem d’educació però és clar que no…
En les propostes d’acords vostés parlen de “Reforzar la Alta Inspección Educativa del Estado…, ante las actuaciones <<vulneradas>> por las administraciones educativas contrarias a la CONSTITUCIÓN, la convivencia o los TRATADOS INTERNACIONALES…”. Partit Popular, la moció de la qual estem parlant i que ha estat presentada en moltes altres localitats o llocs…, poden dir-me vostés, que tenen el poder estatal, quan alguna institució o persona vulnera la Constitució és sancionada, com ho és la corrupció política que hem tingut en este país…, o almenys, vull pensar que és així i no dubtar en cap moment del poder judicial. Però volem dir-me una administració educativa de Castelló, Alacant o València que ha vulnerat la Constitució i que no ha estat sancionada?
Diuen vostés que l’Alta Inspecció Educativa Estatal puga actuar de “OFICIO o a instancia de parte, para realizar requerimientos e inspecciones en centros educativos…”. Bé…, en castellà diuen, perquè <<m’entenguen>>: “éramos pocos y parió la burra”. Això, PP, no és professionalment ni ÈTICAMENT, la manera ni el mode d’actuar de la inspecció educativa. No, no ho és, perquè això és tornar a la dictadura pura i dura de qüestionar l’autonomia i la professionalitat dels centres educatius, és a dir, de mares i pares, d’alumnat i de professorat.
Però.., no únicament això, sinó que també volem controlar els aspectes bàsics del currículum, és a dir, allò que els docents ensenyem a l’alumnat. A més també de controlar, SUPERVISAR, el que diuen els llibres de text i la resta de materials que es puguen utilitzar en un centre educatiu… I la qüestió és que…, estem parlant d’Inspecció Educativa als centres o la creació d’un nou COS de POLICIES integrat a l’ensenyament educatiu? De quin ensenyament educatiu parlem…: del privat o del públic…? Perquè d’això no parlem veritat…, no els interessa… El funcionament entre un públic i un privat és completament diferent. Un privat és una empresa, mana el director. En un públic les decisions són consensuades pel CONSELL ESCOLAR, òrgan decisiu del centre: mares pares, alumnat, professorat i personal d’administració i tenen un reglament orgànic i funcional regulat per la Conselleria i també dins l’àmbit estatal.
I després parlem de…: “Derechos lingüísticos y a recibir enseñanza en la lengua oficial del Estado”. Altra vegada amb la mateixa cançó… Quin centre PÚBLIC, perquè privat ja se sap que sí…, no fa ensenyament en la “lengua oficial del Estado?”. Perquè parlar de llengües cooficials…, tampoc els interessa. Però el més penós és quan diuen: “Libres de ADOCTRINAMIENTO”. Quina falta de respecte, sincerament ho dic, per a la gent que ens dediquem a l’ensenyament. Adoctrinament de què…? De pancatalanisme…, de procatalanisme…? Adoctrinament de res, complim amb els objectius curriculars marcats i determinats per l’àmbit educatiu, entre ells, la inspecció educativa. El problema és que vostés no saben què fer ni què argumentar per controlar el sistema educatiu públic encara que la majoria de vostés porten els seus fills i filles al privat. No adoctrinem en cap centre públic i entre altres coses hem passat per una oposició per accedir al lloc de treball que hi tenim. I si vostés diuen que sí que es fa, facen el favor de denuciar-lo, però no a través d’un mitjà de comunicació, NO; davant del jutjat corresponent, però no llancen la pedra i amaguen la mà. Torne a repetir, complim amb els objectius curriculars objectivament i professionalment. És una llàstima que vostés sols siguen defensors de l’ensenyament privat i tot en conseqüència de guanyar vots en les properes eleccions, i com: <<a través de l’adoctrinament i el pancatalanisme >>. Perquè de cap de les maneres ho podem refutar amb un contingut acadèmic i educatiu i sempre ho plantegen amb interessos partidistes i polítics: en benefici dels vots!!!
I vostés diuen: “Que la Alta Inspección Educativa GARANTICE la NEUTRALIDAD IDEOLÒGICA Y POLÍTICA a los centros educativos”. I també…: “ Que los funcionarios del Estado GOCEN efectivamente de la consideración PÚBLICA a todos los efectos…”. Perquè m’entenguen: <<Si esto es GOZAR, a Dios rogando y con el mazo dando>>.
I acabe: <<esperem i desitgem no tornar mai més als 40 anys que no hem d’oblidar, per tant: sí, un SÍ molt gran, a tots els centres educatius, especialment, d’Alacant, Castelló i València, perquè puguem tindre mínimament…, mínimament, autonomia pròpia, dins de les coordenades marcades per la Conselleria i l’àmbit estatal i un SÍ interminable, Partit Popular, a la LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ>>.
#fentculturafempoble

Onofre Espinós Armero

Acords Moció presentada pel PP a Quart de Poblet

Arxivat en: Comarcal, Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *