Imatge del ple on es va aprovar només amb els vots del PSOE la pujada de l'IBI
Imatge del ple on es va aprovarla pujada de l’IBI només amb els vots del PSOE

 

Des de fa anys, Compromís Quart ha vingut reclamant que Ajuntament de Quart sol•licitarà una revisió del valor cadastral dels habitatges i locals de Quart de Poblet.
Al juliol d’enguany se sol•licita finalment aquesta revisió. A l’octubre de 2015 el Ministeri confirma que el nou valor cadastral dels béns immobles de Quart de Poblet és un 23% inferior a l’anterior valor.
Compromís Quart denuncia que:
– El fet de no haver realitzat aquesta petició abans pot haver suposat més d’1 milió d’euros en impostos als veïns que es podrien haver estalviat en moments de gran necessitat.
– Que una vegada s’ha conegut el nou valor cadastral l’Ajuntament de Quart ha incrementat el coeficient municipal que s’aplica sobre aquest valor per al càlcul de l’IBI, en passar de 0,59 a 0,61% per a habitatges i de 0,86 a 0,95% en baixos comercials. Açò suposarà una pèrdua d’estalvi per als veïns de més de 140.000 Euros.
– El canvi s’ha comunicat en un ple just després de les eleccions generals (pel caràcter impopular de la mesura) i just enmig de les festes Nadalenques. El canvi es va aprovar amb els vots únicament dels regidors socialistes i amb tota l’oposició (Sí es Pot, PP, Ciutadans i Compromís) en contra.

Compromís proposa obrir un major diàleg abans de prendre aquest tipus de decisions. De manera que s’hagueren pogut estudiar mesures proposades pels nostres regidors com:
– Mantenir anterior coeficient per a habitatges i petit comerç.
-Compensar aquesta pèrdua en les arques municipals reduint aqueixos 140.000 euros d’altres partides, com a retribucions als càrrecs públics o publicitat institucional. Açò hauria generat més renda disponible per als veïns.
– Així mateix, s’argumenta que s’hagueren pogut introduir mesures correctores com a bonificacions en l’impost a propietaris d’habitatges que realitzen reformes (reactivant l’activitat econòmica del municipi) o aquells que col•loquen plaques solars (suposant més ocupació i contribuint a la lluita contra el canvi climàtic).