En el ple del 25 d’octubre passat, l’equip de govern del PSPV-PSOE dona conter d’una pujada del 13% en la tarifa de l’aigua a Quart de Poblet. Compromís Quart ho critica, assegurant que sempre ha mantingut seriosos dubtes sobre el procés que es va seguir per a la privatització del servei de l’aigua a Quart de Poblet al maig de 2010″.

Compromís recorda que, “en aquell moment, l’equip de govern socialista va hipotecar el servei d’aigua potable a veïns i polígon del poble per als pròxims 25 anys a canvi de 6.102.514 euros. Aqueix contracte ja va assegurar a l’empresa concessionària una pujada en el cost de la tarifa d’aquell moment del 25%, així com un marge del 12% per la gestió de la contracta”.

Només quatre anys després, en un context de crisi econòmica, laboral i social i amb uns anys de quasi inflació 0, el PSOE local ha acceptat una pujada de la tarifa de l’aigua del 13% a proposta de l’empresa concessionària.
Compromís Quart , després d’afirmar que aquesta pujada “és injusta”, ha sol·licitat a l’equip de govern justificació de les inversions realitzades i ha demanat que “es confirme si aquestes actuacions les han realitzat també empreses del grup empresarial que és llicenciatari del contracte d’aigua”.

Des de Compromís s’assenyala que “Quart de Poblet ja és el poble de L’Horta Sud que té una pressió fiscal més alta sobre els veïns, segons dades de l’INE i del Ministeri d’Hisenda. En 2014 era de 556,60 €/habitant molt per damunt fins i tot de la mitjana estatal i de la província. Municipis com Manises (452,43) , Mislata (336,26) o Xirivella (324,79) estan molt per sota d’aquesta xifra. Per tant, aquesta pujada incrementarà les despeses als quals ja fan front els veïns del poble”.

Per tant, des del 2010 portem una pujada acumulada del 42% en la tarifa de l’aigua. Només per a comparar, i segons dades de l’INE, el preu de les begudes embotellades no alcohòliques en la província ha pujat un 9%.
Segurament ha pujat més el preu de l’aigua de les nostres aixetes (que en part ve d’un pou propietat del poble) ha pujat més que el preu d’una botella d’aigua mineral d’una marca com Font Vella o Lanjarón.