El Regidor de medi ambient Manuel Díaz és un bon xic, una persona molt treballadora, però la seua falta d’experiència i el seu desconeixement li han jugat una mala passada; ens acusa a Compromís (Horta Noticies, 31 Març) de coses que no són certes i que capgira per a justificar la seua desídia i la seua inoperància.
Els seus predecessors en el càrrec van deixar el llistó molt alt en el camp de la protecció del medi ambient (Dels esports ja parlarem; de les instal•lacions tercermundistes que ha de patir el Club de Pilota i del poc-nul suport que els brinda vosté); mostraven, els predecesors dic, un gran interès pel que passava en el poble, xafaven més el carrer, parlaven més amb la gent (amb l’oposició també).
Li recomane que es pose les piles i que s’informe correctament sobre este i qualsevol assumpte. Hauria de preguntar, assessorar-se millor abans de faltar a la veritat i abocar falses acusacions.
Si el que diu la nota de premsa no són les seues paraules (li l’han cuinat, li han fet la faena…) li demane disculpes. Però no és excusa tampoc perquè ens acusen en el seu nom a l’oposició amb falsedats.

Per parts:

– Compromís no ha mantingut ocult res. Ho ha posat en coneixement del Ple seguint les indicacions que se’ns va donar fa uns mesos per part de la Sra. Alcaldessa. Recorden el cas dels pediatres i el centre de salut?. Doncs exactament és el que hem fet; contrastar i posar en coneixement de la Sra. Alcaldessa i el ple abans d’anar a la premsa.

– Si és cert que som “partidistes”; defensem el nostre programa, ho intentem dur a terme amb propostes, mocions etc. i donem a conèixer les nostres accions. Exactament igual que l’equip de govern. Jo no considere que vostè faça teatre, espectacle, quan “es posa” per a eixir en les fotos.

– Cerquem el titular? En absolut. Revise Vostè el Fanalet, el Llevant, el Meridiano….revise la premsa escrita i digital i m’explica les vegades que eixim nosaltres en els titulars i les que ix vosté i el seu equip de govern.

– Sobre la política espectacle i “sobreactuació”; busque un altre argument. Estan mal acostumats. Vostè acaba d’arribar però cau en els mateixos errors que 40 anys de majoria absoluta no li deixen veure. Que som L’Oposició i estem ací per a fiscalitzar i revisar la seua gestió, per a proposar i millorar. Que vosté vol dir ”espectacle”; nosaltres diguem el nostre treball i donar-ho a conèixer.
Exactament igual que Vostès. O millor a vegades.

– És fals que ens dedicarem un mes a investigar el vertit, que descobrírem l’abocament del lìquid al Febrer. Totalment fals. L’abocament ho trobem la setmana del 15 de Març. No sabíem el que era. Ens informem i contactem amb el SEPRONA i el 23 de Març és quan tenim els resultats de l’anàlisi d’aigua que sol•licitem i per recomanació d’ells (SEPRONA) decidim possar-ho en coneiximent de l’Ajuntament. Posar-ho en coneixement del Ple el Dimarts 29 (mire el calendari) és perquè és el primer dia hàbil….i és el que ens va indicar en el seu moment que férem la Sra. Alcaldessa; contrastar i comunicar.
Sr. Díaz; nosaltres els traslladem uns fets quan ha sigut possible contrastar i informar-se. No mate al missatger: posse-se a la faena que nosaltres la nostra part ja l’hem fet.

Per a acabar;
Compromís Quart no ha denunciat res.
Hem POSAT EN CONEIXEMENT de les autoritats corresponents uns fets. Seran les autoritats (Ajuntament, SEPRONA) qui s’encarreguen d’investigar, esclarir….denunciar. Nosaltres com a bons ciutadans (com L’Oposició que som) hem fet el nostre treball.
Ara li toca Al Sr. Regidor fer el seu.
Per cert; seguim “investigant”. Ara estem localitzant abocaments de residus sòlids amb presència de fibrociments, plàstics contaminants, dissolvents….quan tinguem fet el treball li’l fem arribar, no es preocupe, per a que vosté puga fer el seu. Si vol.

Xavi Torres, Regidor i portaveu de Compromís Quart-