En aquest llibre de festes ja es comentava la possibilitat de fer un museu
En aquest llibre de festes ja es comentava la possibilitat de fer un museu

En el ple del 29 de novembre es va aprovar per majoria absoluta la moció presentada per Compromís Quart per a la posada en funcionament d’un museu, sala etnològica o col•lecció museogràfica.

Un museu és un recurs cultural de primera magnitud que ha d’estar a l’abast de tota la població per afavorir la igualtat d’oportunitats i garantir que els recursos culturals i educatius siguen accessibles al màxim nombre i diversitat de persones, amb l’eix inclusiu com un concepte global que abasta tant la dimensió física com la dimensió social, per expressar el seu compromís tot desenvolupant un seguit de programes inspirats en els valors de l’equitat, l’accessibilitat i la participació, com a expressió democràtica de projecte públic per tal d’arribar a tots els àmbits educatius i contribuir al canvi social lluitant contra l’exclusió, sense oblidar-nos sempre de la participació i supervisió de les associacions o entitats interessades i dels ciutadans.

Com diu el regidor de Compromís Quart, Onofre Espinós: <<són molts anys els que está esperant el poble per veure realitzat un projecte en el qual es puga mostrar el nostre patrimoni i la nostra identitat com a poble>>. Al voltant de 40 anys és la demanda per part dels ciutadans per engegar un museu etnològic al nostre poble .
A tall de cloenda, hem de dir que aquesta moció siga una realitat el més aviat possible per bé de la nostra cultura i ciutadania. Fent cultura, fem poble.