Imatge llibre d' Isidro Planes
Imatge llibre d’ Isidro Planes

17 de Gener de 1706

Fa temps, Esteve Benlloch Coll ens va recordar no hi al nostra poble res que recorde que el 17 de Gener de 1706 va ser incendiat per les tropes borbòniques de Felip Vé. El pròxim cap de setmana és l’aniversari d’aquest fet històric que encara que trist forma part de la història del nostre poble.

Les tropes del Rei Borbó van cremar Quart com a càstig i per a que servirà d’eixample a qualsevol que s’alçarà contra el poder reial.

Bona part de la població de Quart s’havia passat al costat del bàndol Austriacista. La gent senzilla que va prendre partit s’anomenava Maulets.

El proper 17 de Gener recordarem que Quart de Poblet va ser un poblet Maulet . És un dels fet històrics més importants que ha viscut Quart i que tristament no es recordat per la majoria de veïns ni tampoc té cap placa , carrer que ho recorde

Adjunte vos deixe una imatge llibre d’ ISIDRO PLANES (Sucessos fatales d’esta ciudad y reyno de Valencia o puntual diario de lo sucedido en los años de 1705, 1706 y 1707. Tomo I, Biblioteca Valenciana, Fons Nicolau Primiti) que recorda aquell fet històric.

Paco Juan.