Compromís Quart de Poblet va presentar en el passat ple extraordinari alternatives per a aconseguir un poble millor en aspectes socioculturals i econòmics. I hem demanat una transparència i participació real.

Per a caminar cap a aquest objectiu hem treballat 11 esmenes, entre les quals destacaríem :

-la creació d’un museu etnològic.

– organitzar la I Fira del Llibre a Quart de Poblet, demanar les segones Trobades en Valencià, portar a termini un Pla Lector en la Biblioteca Enric Valor amb les activitats relacionades com a: conta contes, tertúlies literàries, campanyes de sensibilització per la lectura, tallers de lectura, etc..

– projecció de pel.lícules en valencià i teatre, creació d’horts urbans més fira ecològica, creació d’un consell agrari.

-volem que la política estiga a l’abast de tots per això proposem que es retransmeta en setriming els plens municipals.

– finalment una acció urgent al polígon industrial de Quart de Poblet , per a taponar l’hemorràgia d’empreses que es van de la nostra zona industrial pel seu alt grau d’estat deficient i immòbil.

– Dotació de 15.500€ per condicionar al “Centre Jove Quart Jove” d’un “hostatjament”, un alberg d’associacions.
Molts vos preguntareu d’on podem obtenir recursos econòmics per a cobrir aquestes necessitats, nosaltres hem proposat REDUIR LES RETRIBUCIONS DElS CÀRRECS PÚBLICS i les despeses de comunicació .

Rebem respostes buides de contingut, Sr.Bartolome ( veu del PSOE en aquest ple i en quasi tots..) parla que intervendran en el polígon en el cas que ens aproven un projecte europeu que suposadament hem sol•licitat, amb el qual en el cas que ens ho rebutgen estarem davant un altre any més sense invertir un duro en la zona industrial de Quart de Poblet, zona industrial que és en gran part “el granero” d’on ens alimentem i la principal opció per a poder reduir els 2.929 aturats actuals.

D’altra banda justifica la suposada participació en els pressupostos basant-se en un argument antiquat i fora de lloc, diu PSOE( amb la veu de Bartolome, curiós que sense ser el Portaveu oficial defensa més mocions que el propi portaveu oficial) que són participatius els pressupostos perquè són els polítics triats pel poble els qui ho elaboren i tenen oportunitat d’aportar… Sr.Bartolome.. que la ciutadania és més llesta del que vostè es creu, així mateix també anomena als consells, consells que porten més de dos anys sense convocar-se i que ara es comença a regularitzar, és més el CES Consell Econòmic i Social no ha sigut convocat amb anterioritat a l’elaboració dels pressupostos.

PSOE justifica que el pressupost es basa en el seu programa.. però no esmenta o se li oblida que el punt 67 dels 105 punts que varen presentar parla de : “Processos oberts en els quals la ciutadania tindrà la possibilitat de decidir, a través de consultes, a quins programes o inversions destinar els pressupostos municipals”.

Compromís Quart de Poblet, presenta les seues propostes amb un únic objectiu: aconseguir que s’aproven i s’executen, per a així intentar anar caminant cap a l’excel•lència com a municipi. Però també volem que se sàpia d’on naixen i qui els treballa, i qui talla i pega.