fotos abocador quart 2

Xavier Torres i Medina, regidor i portantveu de Compromís per Quart de Poblet

EXPOSA:

El PAI del Molí d’Animeta, s’ha convertit en un lloc on comença a ser molt freqüent l’abocament de residus, d’escombreries i de tot tipus de materials i deixalles. La deixadesa per la situació comença a ser alarmant, les queixes de veins i veïnes ja són, per desgràcia massa sovints i la situació no millora.

Des l’Ajuntament de Quart no es dona una sol•lució al tema i la situació va empitjorant poc a poc, cal recordar que es una zona pròxima al mercat exterior i a la vora de vivendes, on comencen a abundar materials perillosos com uralites, fibres de llana de roca, gomes i plàstics. Materials molts d’ells fàcilment inflamables en unes parceles que rebosen de males herbes i matolls secs.

Esta setmana passada alguns veins s’han queixat a les xarxes socials aportant testimonis gràfics de la situació de brutícia i deixadesa que afecta a aquestes parceles. En les imatges aportades pels veins es pot observar la natura de les deixalles, la proximitat a la zona urbana així com el alt risc d’incendi que impliquen tant les deixalles com la vegetació existent.

Per aquest mateix motiu Compromís ja fa més d’un any presentà una moció demanant a l’ajuntament que actués en els abocadors incontrolats que hi havien al polígon industrial del Barri del Crist, ara sembla que li ha tocat el torn al PAI d’Animeta, altra zona del poble que es veu afectada per aquest problema de deixalles i d’inacció per part de l’ajuntament de Quart.
Ja en aquella moció presentada es demanava a l’ajuntament que realitzés un informe sobre llocs on hi havien abocaments i que es fera una revisió cada 6 mesos per tal de tindre controlat un problema que afecta seriosament Quart de Poblet sobretot en alguns dels seus barris. A hores d’ara no tenim constància que aquesta feina s’haja fet.

Per tot açò exposat

SOL•LICITEM:

1. Que l’ajuntament de Quart de Poblet demane per escrit als propietaris de les parcel•les que netegen i retiren les escombreries dels terrenys afectats.
2. Que l’ajuntament de Quart actue en cas d’omissió per part dels propietaris en la neteja dels solars, imposant els costos de la neteja als propietaris de les mateixes.
3. Que l’ajuntament tinga un cens dels abocadors incontrolats, per tal de fer un seguiment i evitar que s’arribe a situacions com l’actual.

Quart de Poblet, 8 de gener de 2014

Xavier Torres i Medina
Regidor de Compromís per Quart de Poblet

ALCALDESSA PRESIDENTA DE L’AJUNTAMENT DE QUART DE POBLET