Compromís per Quart de Poblet ha presentat hui, dilluns 16 de gener de 2012, una moció perquè el Plenari de l’Ajuntament es posicione en contra del Decret Llei del Consell que aprova la reducció del dèficit a costa dels treballadors i serveis públics i en demane la retirada immediata.

Aquest Decret Llei afecta greument als drets laborals i retributius de centenars de milers de valencians i valencianes i és provocat exclusivament per la mala gestió que durant els darrers 15 anys s’ha fet des del Govern de la Generalitat.

Esperem que, en el proper plenari de l’Ajuntament, la resta de grups donen suport a aquesta moció i que Quart de Poblet es posicione clarament en contra d’unes mesures que atempten directament contra els drets laborals dels treballadors i treballadores públics del País Valencià i, per tant, contra uns serveis públics de qualitat.

El text de la moció presentada diu així:

MOCIÓ

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Recentment l Generalitat Valenciana ha aprovat el DECRET LLEI 1/2012, de 5 gener, del Consell, de mesures urgents per a la reducció del dèficit a la Comunitat Valenciana, el qual afecta greument als drets laborals i retributius de centenars de milers de valencians i valencianes.

Aquestes mesures es justifiquen en la greu situació econòmica que pateix la Generalitat Valenciana.

L’actual crisi mundial, tot i afectar de forma generalitzada està tenint més repercussió en uns estats que en altres i dins del nostre, de forma diferent entre les distintes comunitats autònomes.

Les mesures fetes servir per contrarestar els  efectes negatius en el conjunt de la ciutadania estan també sent diferents segons l’estat (Islàndia, Brasil, Alemanya, Espanya, etc) o en les distintes regions i nacionalitats del nostre estat (Catalunya, Euskadi, País Valencià, Extremadura, etc).

La gestió realitzada, abans i durant la crisi, pels distints governs també ha estat diferent i conseqüència d’aquesta gestió, la situació és més o menys greu en cada àmbit i territori.

La crisi no l’han provocat els treballadors, ni tant se val la ciutadania en general, està acceptat que ha estat l’especulació del capital realitzada per aquells que controlen el capital (lobbys, banca, etc).

Així doncs, si el causants no han estat els treballadors, si la situació al nostre país és més greu que altres contrades, de cap manera es pot justificar que els governants de la Generalitat (els mateixos durant molts anys) puguen adoptar mesures per combatre el deute assolit, perjudicant principal i majoritàriament als més dèbils, als assalariats,  als empleats públics, és per això que l’ajuntament de Quart de Poblet

ACORDA:

– Instar al Govern de la Generalitat a la retirada del Decret Llei de forma immediata.

– A obrir una negociació real amb els sindicats per intentar optimitzar les plantilles i serveis i racionalitzar l’administració sense cap minva dels serveis.

– A reduir el deute eliminant els grans esdeveniments deficitaris, estudiant alternatives d’ús per a les grans infraestructures ruïnoses, exigint la devolució dels diners defraudats a l’erari públic en la gestió d’empreses públiques, aplicant mesures fiscals de gravamen a l’especulació, recuperant els impostos de donacions, successions i patrimoni, defenestrant als gestors irresponsables que han dut a empreses públiques a la fallida tècnica, eliminar els sobrecostos incommensurables en la construcció d’edificis emblemàtics, no comprant empreses amb desenes de milions de deute (VALMOR) etc.

– Donar compte del present acord, al President de la Generalitat i als Grups Parlamentaris de les Corts Valencianes.

 

El portaveu.

Grup Municipal Compromís.